Trialsyklist i verdensklasse kommer til Alta!

Eirik Ulltang

Eirik Ulltang (født 1990) er en norsk, profesjonell utøver innen sykkelgrenen trial. Han var den første norske som deltok i verdenscupen og EM i trial. Hans beste internasjonale resultater er niendeplass i EM, tolvteplass i verdenscupen og 14.plass i VM. Hans beste plassering på UCIs offisielle verdensrangering er nummer elleve.

Eirik Ulltang - Hopp fra bil
Eirik Ulltang (Foto: Gaute Ulltang)

Eirik vant det første offisielle trialrittet i Norge, det første norgescuprittet, og det første norgesmesterskapet som ble arrangert. Han er ni ganger sammenlagtvinner av norgescupen og syv ganger norgesmester. Eirik har per oktober 2021 vunnet 34 av 38 enkeltritt i norgescupens historie.

I tillegg til å konkurrere, arrangerer Eirik sommerleirer, sammenkomster og ritt for trialsyklister i Norge. Men, det som tar mest tid er showene, hvor han reiser rundt i hele Norge med et komplett showoppsett, og gjør oppvisninger og kurs på alt fra festivaler og sykkelritt, til konferanser og messer.

EIRIK ULLTANG – ARENDAL | URBAN TRIALS RIDING | MOOW SHOW

Om trialsykling
Biketrial er en sykkelgren der målet er å sykle opp, over, mellom og ned fra ulike hinder. Hindrene kan være omtrent alt fra en murkant i byen til en steinrøys i skogen.

I en konkurranse skal en sykle flere hinderløyper, der målet er å fullføre uten å berøre bakken eller hindrene med annet enn dekkene på sykkelen.

Biketrial er å regne som en livsstilsidrett, og mange driver helt utenfor konkurranser og organiserte former.

Eirik Ulltang
Eirik Ulltang hoppet mellom de to hornene til Svolværgeita i Lofoten (Foto: Martin Innerdal Dalen)

Mer om biketrial:
biketrial.no

Eiriks personlige nettside:
eiriktrials.com

Eirik på sosiale medier:
Facebook.com/eiriktrials
Instagram.com/eiriktrials
Youtube.com/eiriktrials
Tiktok.com/@eiriktrials

Generalpartner DNB

POST ON FACEBOOK