OF-miljøet Valdres

Stian Ulberg fra Valdres

«Man vil igjen oppleve gjestfriheten fra flotte folk, naturen og stemninga»

Stisykkelmiljøet i Valdres er blitt fast «inventar» i Offroad Finnmark. Ildsjel Stian Ulberg forteller her om sine beste sykkelopplevelser i Finnmark og bakgrunnen for samarbeidet mellom Valdres og Offroad Finnmark.

Stian Ulberg er en av mange som kommer tilbake år etter år for å delta i Offroad Finnmark. 2022 blir Stians fjerde deltakelse. Han har fullført OF300 i 2017 og 2021. I 2019 prøvde han seg på OF700, men måtte gi seg pga. vondt kne. I år skal han sykle OF300 igjen.

Hva er egentlig greia med Valdres og Offroad Finnmark? Dere har deltatt i mange år med mange folk i Finnmark, og dere arrangerer eget ritt i Valdres, med OF-oppskrift?
– Felles er nok en genuin interesse for å sykle i terrenget over lengre distanser i flotte områder som gir storslåtte naturopplevelse, mestring og er artig å gjennomføre.

Stian Ulberg fra Valdres
Stian Ulberg fra Valdres har med seg åtte deltakere i år. Han deltar selv for fjerde gang. – Når man først har deltatt er det en lengsel etter å komme opp igjen for å delta, sier han. (Foto: Jon Vidar Bull)

Dere har en egen vri på Offroad Valdres, med tanke på navigeringen?
– Mye er likt med Offroad Finnmark, men i Offroad Valdres merkes ikke noe av løypa. I tillegg finnes det litt flere stikryss her enn i Finnmark. Samtidig har GPSene blitt bedre og bedre, så for de fleste går dette helt fint.

Hvorfor deltar dere år etter år i OF med en hel gjeng?
– Når man først har deltatt er det en lengsel etter å komme opp igjen for å delta. Man vil igjen oppleve gjestfriheten fra flotte folk, naturen og stemninga, og samtidig ha et treningsmål gjennom året. Det er også veldig morro og minnerikt å gjøre noe sammen som en hel gjeng.

Annonse Scandic
Annonse

Hvor mange stiller dere med i OF i år?
– I år blir vi åtte fra klubben. To i ungdomsklassene og resten fordelt på 150 og 300 km. Vi har fem debutanter som nok er ekstra spente på turen.

Fortell om ditt best minne fra OF?
– Litt vanskelig å trekke fram bare ett minne. Husker godt den evigvarende 3. etappen inn til Masi fra debuten i OF 300 i 2017, som tok fem og en halv time, der ny åsrygg som dukket opp aldri tok slutt og stiløs sykling innover vidda. Husker nattesykling til lav midnattssol på OF700 i 2019 på fin singeltrack inn mot Kautokeino etter mange timer på sykkelen. Minnes kameratskap og samarbeid på laget «Sykkelridderne» på OF300 i 2021 og fabelaktig mottakelse og servering på alle sjekkpunkt. På 2. sjekkpunkt på Tutteberget var vi første lag inn som ikke hadde privat support, og vi følte vi hadde fem tjenere som hjalp oss med alt.

Stian Ulberg fra Valdres
Stian Ulberg i sitt rette element. Han har alltid et «smittsomt» smil å by på. (Foto: Jon Vidar Bull)

Har dere deltakere i Offroad Valdres fra Finnmark?
– Vi har hvert år noen fra Finnmark, men kan gjerne tenke oss flere deltakere fra den regionen som kan få oppleve hva vi har å tilby av sykling også.

Hva er forskjellen på å sykle i Finnmark og i Valdres?
– Den største forskjellen er nok andelen av singeltrack, da vi har en ganske stor andel av dette. I tillegg er vår lengste distanse omtrent like lang som Finnmark sin korteste distanse (for voksne).

Generalpartner DNB
Rittsamarbeidspartnere
Samarbeidspartnere
Prosjekt samarbeidspartnere
Støttespillere

POST ON FACEBOOK