OF-miljøet Skodje

Header

Tor-Erling tar med seg 18 deltakere til Finnmark!

Tor-Erling Johansen (63) flyttet fra Finnmark som 11-åring, men har ikke glemt hvor han kommer fra. Under årets Offroad Finnmark har han med en tropp på hele 18 syklister fra Fjell og Sykkelservice.

Gammel kjærlighet ruster aldri! Det gjelder definitivt for altaværingen Tor-Erling Johansen. Hjertet banker hardt for hjemplassen til den spreke 63-åringen som har startet i alle ritt siden 2009.

Tor-Erling flyttet fra Alta og Finnmark som 11-åring, og bor nå i Skodje (rett utenfor Ålesund), hvor han har slått seg ned med familien. Her driver han sports- og sykkelbutikken Fjell og Sykkelservice. Det er også navnet på teamet som år etter år stiller mannsterke opp i Offroad Finnmark.

Tor-Erling Johansen der han trives aller best under Offroad Finnmark: På Soussjavri fjellstue hvor Anna Ragnhild Balto (bak) sørger for førsteklasses oppvarting. (Foto: Morten Broks)

– Målet er 20 deltakere fra vårt team. Jeg trodde vi skulle klare det i år, men vi prøver igjen neste år!

Det sier den blide finnmarks-vestlendingen som ikke har glemt dialekten sin. Det skal et lydhørt språkøre til for å slå fast at mannen flyttet fra Alta i 1969!

Johansen deltok i Offroad Finnmark for første allerede i 2009, da rittet ble offisielt for første gang. 2008 var som kjent et internt prøveritt hvor det ikke var åpnet opp for deltakere utenifra Alta-miljøet.

– Jeg oppdaget rittet på internett og tenkte straks at dette var noe jeg hadde lyst å prøve. Jeg fikk med meg Ronald Båtnes som makker og meldte oss på OF700. Det ble en helt magisk opplevelse!

SmartDok Annonse
Annonse

Johansen trekker frem sjekkpunktene på Finnmarksvidda som noe av det som sitter best i etter så mange år.

– Ronald snakker fortsatt om sjekkpunktene i Suossjavri og Øvre Mollisjok. Naturopplevelsene var magiske og vi møtte så mange fine mennesker.

Han trekker frem 2013 som et høydepunkt. Da fikk han med seg kona på OF700.

– Min opprinnelige danske makker trakk seg, og da overtalte jeg kona til å bli med. Det ble jeg sterkt frarådet til å ikke gjøre av noen. «Dere er skilt før første sjekkpunkt» fikk jeg høre, ler Tor-Erling.

Men det gikk bra med Team Fjell og Sykkelservice Johansen/Johansen. De fullførte 700 på 3 dager, 10 timer og 7 minutter!

– Det var egentlig sprøtt at vi klarte det, da makkeren min trakk seg i mai. Men vi tok det rolig og fikk en fantastisk fin tur på vidda. Været var fint og det ble en fin mestringsfølelse for oss begge. Et minne å ta med seg for livet.

Tor-Erling er opprinnelig fra Alta, men bor nå i Skodje ved Ålesund. Han har med seg en tropp på 18 deltakere i OF 2022! (Foto: Jon Vidar Bull)

Og det er nettopp mestringsfølelsen som trigger Johansen. Han mener det er en seier å komme i mål på alle distansene. Og spesielt 700, som han har kommet i mål på 9 ganger. I 2016 ble han syk og i 2017 ble teamet stoppet av tidsfristen.

– Jeg satser på å komme i mål for 10. gang nå i sommer. Det hadde vært moro. Man blir jo bitt av denne basillen, så det er ikke utelukket at det blir flere 700-starter på meg fremover, sier mannen som bikker 64 i høst.

Team Ski og Sykkelservice har felles treninger og felles samlinger. Teamet består av venner, familie og kunder. Han har fire barn og målet er å skaffe 700-finishertrøye til alle. I sommer sykler han enten solo eller med dattera og ei venninne av henne.

– Nå har jeg gjort dette så mange ganger, at det neste går på autopilot. Det gjelder å holde seg passelig frisk og passelig skadefri, så skal det nok gå også i år, ler han.

Generalpartner DNB
Rittsamarbeidspartnere
Samarbeidspartnere
Prosjekt samarbeidspartnere

POST ON FACEBOOK