2022 er Frivillighetens år

Tiril og mamma Linda

Tiril får drømmen oppfylt ved Šuoššjávri fjellstue

Da Tiril Aurora Treseng Lien ytret ønske om å arbeide som frivillig ved Šuoššjávri fjellstue, gikk det ikke lang tid før det kom et høyt og tydelig «JA!» fra Alice Balto.

Tiril og mamma Linda 2
Mamma Linda Treseng har fikset kul sommerjobb i Šuoššjávri til datter Tiril. Hun skal arbeide som frivillig under Offroad Finnmark i sommer. (Foto: Privat)

Vi ønsker å markere dette året med en fortelling om en av våre yngste frivillige i Offroad Finnmark 2022, men som likevel er som veteran og regne. Tiril Aurora Treseng Lien er snart 12 år, men har vært en del av Offroad Finnmark-sirkuset siden hun var 4. Tiril er datter av ikke ukjente Linda Treseng  og Geir Lien.

Tirils første møte med sykkelritt var da hun var 6 uker gammel, da både Geir og Linda stilte på  Nesmila, så sykling er kanskje noe hun har fått gjennom morsmelken. I 2013 syklet Linda og Geir SmartDok OF300 første gang. Det skulle bli med den ene gangen, men du vet, korttidsminne er ikke hva det en gang var….. Den gang ble Tiril hjemme.

Annonse

2014 var det «på an igjen», med en ny runde med  SmartDok OF300 Tiril fikk være med en venninne av Linda, som Trygve Nygård i GLØD Explorer forbarmet seg over og tok med seg rundt på de forskjellige sjekkpunktene.

I årene etter dette har Tiril vært en del av Offroad Finnmark, bortsett fra «Corona-året» 2020. Tiril  har «hengt» en del i Offroad Finnmark-sekretariatet sammen Conny Graumann i tillegg til å ha blitt passet på av diverse kjente, eller mindre kjente, rundt på de forskjellige sjekkpunktene. For Tiril sin del, er det å reise til Alta og Offroad Finnmark på sommeren, like naturlig som at andre drar på hytta om sommeren. En sommer uten Offroad Finnmark, vil være en sommer som «mangler noe».

Hun har tidlig vært klar på at drømmen var å sykle OF300 på mixlag med sin mamma og pappa når hun blir gammel nok. Frivillig tvang tror vi det kalles, ikke helt ulikt hva foreldre praktiserer motsatt vei.

Tiril og mamma Linda
Mamma Linda Treseng har fikset kul sommerjobb i Šuoššjávri til datter Tiril. Hun skal arbeide som frivillig under Offroad Finnmark i sommer. (Foto: Privat)

I fjor fikk Tiril enda en drøm til mens hun var med Anita Alice Jensen og Geir Lien rundt og fulgte med på Jørn Kandola og Sven-Kåre Bunæs sin 300 km. Hun vil gjerne jobbe som frivillig på sjekkpunkt. Hun synes det er gøy med alle syklistene og stemningen som er «der ute». Så i høst sendte Linda derfor dette ønsket videre til Alice Balto på Šuoššjávri fjellstue. Svaret derfra kom umiddelbart;

«Hun er hjertelig velkommen å være hos oss, hele veien. Vi ordner selvsagt også soveplass til henne»!

Annonse

Så da ble det å få ordnet en egen «crew-genser» da vestene som Offroad Finnmark har ikke er beregnet for en 12-åring. Vi kan imidlertid love at det skal det bli en orden på. Tiril gleder seg stort, og vi kan vel egentlig bare ane motivasjonen til Mamma Linda (som skal sykle Ishavskraft 700 Solo!) og Geir, til å treffe sin datter Tiril på Šuoššjávri fjellstue. Det gjør vi også!

Generalpartner DNB
Rittsamarbeidspartnere
Samarbeidspartnere
Prosjekt samarbeidspartnere
Støttespillere

POST ON FACEBOOK