Påmelding åpnet for 700 Solo

Offroad Finnmark har i mange år tenkt, evaluert og ønsket soloklasse på OF700. Frem til nå har sikkerheten vært vår største bekymring, men etter 10 år med rittgjennomføring, føler vi oss nå klar til å arrangere Offroad Finnmark 700 Solo.

Etter at vi i sommer lanserte tanken om å åpne opp for dette, har tilbakemeldingene vært mange. Syklister fra hele verden er spent på hvordan vi tenker gjennomføringen av dette. I denne teksten skal vi prøve å gjennomgå noen av de viktigste føringene for rittet.

Det er viktig å poengtere at justeringer kan komme, og vi har heller ikke ennå lagd et komplett regelverk for denne klassen.

Sikkerhet

Vi kommer til å ha et eget OF 700 solo – team. Denne gjengen vil bestå av 2-3 rittledere, 2 ATV team, samt frivillige sjekkpunktmedarbeidere. Disse vil kun bistå solorytterne. Dette teamet vil til en hver tid ha kontroll på hvor våre soloryttere befinner seg, og ATV sjåfører vil være ute å «patruljere». Men ikke så mye at rytterne føler seg overvåket. På sjekkpunkt vil rittledere til enhver tid vurdere tilstand til rytterne, og de kan ta ryttere ut av ritt hvis de vurderer at det er nødvendig.


Starttidspunkt

Det som er sikkert er at solo damer starter samtidig som turklasse herrer, mix og damelag. Om solo herrer starter samtidig som solo damer eller menn elite vil vi vurdere når vi har oversikt over antall påmeldte.

Starttidspunktet for hele 700-klassen vil bli endret til mandag kl.21.00 for turklasse herrer, dame og mix, og OF700 menn elite flyttes til tirsdag kl.09.00


Privat support

Det blir ikke mulig å ha privat support på OF700 Solo. Dette av flere grunner: Vi ønsker internasjonal deltagelse, og de fleste her har ikke mulighet for privat support. Vårt ønske er at konkurranseaspektet skal være likt for alle i denne klassen. I tillegg vil vi til en hver tid ha full kontroll på solorytterne når de er inne på sjekkpunkt, denne kontrollen mister vi når rytterne drar rett til PS.

Men, ønsker du ha med noen du kjenner rundt løypen, kan de melde seg som frivillig til OF700 Solo – team. De har da mulighet å hjelpe deg med det du måtte trenge, men de må også hjelpe andre på lik linje.

Mer info om dette teamet vil komme.

 

Søke om deltagelse

For å kunne delta på OF700 solo må du sende inn en søknad gjennom vårt påmeldingssystem. Denne skal godkjennes av sportslig utvalg i OF. Alle som har fullført OF700 eller 300 tidligere vil være godkjent. Ut over det vil vi måtte ta avgjørelser basert på tidligere deltakelser i ulike ritt osv.

 

Hviletid

Vi gjør en endring på hele OF700 med tanke på hviletid. Det skal nå tas ut 9 timer totalt på sjekkpunkt Kautokeino og Karasjok, ryttere kan selv bestemme hvor lenge de vil bli på de to sjekkpunktene. Eneste kravet er at man må ha minst to timer på hvert av sjekkpunktene (Karasjok og Kautokeino). Ellers vil det fortsatt være obligatorisk 5 minutter på hvert sjekkpunkt.

Pris og påmelding

Ordinær pris er 9500,- og varer frem til 15.januar. Mellom 16.januar og ut mars måned koster det 10 000,-. Fristen for påmelding til OF700 Solo vil også være ut mars måned.

Ved etter anmelding vil prisen være på 15 000,-

Vi vil komme med egne Early bird tilbud for tidligere deltakere.

POST ON FACEBOOK